Kun pelkkä virustorjunta ei riitä!

08.01.2018

Viime päivinä useat uutiset ovat raportoineet Meltdown ja Spectre haavoittuvuuksista. Kyseessä ovat nykyaikaisten prosessorien kriittiset haavoittuvuudet, jotka voivat mahdollistaa suoritettavan tiedon varastamisen. Vaikka ohjelmat eivät yleensä saa lukea tietoja muista ohjelmista, haittaohjelma voi hyväksikäyttää kyseisiä haavoittuvuuksia ja päästä käsiksi esimerkiksi salasanoihin, sähköposteihin, salausavaimiin jne.

 

Useilla käyttöjärjestelmillä on jo päivitys saatavilla, jolla voidaan paikata nämä haavoittuvuudet. Microsoft ilmoitti, että heidän päivityksellään saattaa olla yhteensopivuusongelmia joidenkin virustorjuntaohjelmistojen kanssa. F-Secure oli ensimmäisten joukossa päivittämässä tuotteitaan  jotta voidaan varmistaa niiden yhteensopivuuden.

 

Kaikki päivitykset F-Securen päätelaitteiden suojaustuotteisiin PSB- ja Business Suite ympäristöissä on julkaistu kello 09.45 viime perjantainaamuna (5.1.2018). Asiakkaiden ympäristöt päivittyvät automaattisesti, joten käyttäjiltä ei vaadita toimenpiteitä. Suljetut Client Security- ympäristöt, joissa päätelaitteet on määritetty vastaanottamaan päivityksiä ainoastaan paikallisesti asennetusta Policy Manager palvelimesta vaativat järjestelmänvalvojaa jakelemaan päivitykset ympäristöön.

 

Onhan Teidän yrityksenne tietoturva kunnossa? Ota yhteyttä nyt niin saat lisätietoa, miten työasemat, palvelimet ja muut päätelaitteet turvataan haavoittuvuuksilta ja hyökkäyksiltä.

 

 Ystävällisin terveisin lähin yhteistyökumppaninne Q-Net Oy Vaasasta.

 

http://www.qnet.fi

info (at) qnet.fi

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle
Kun pelkkä virustorjunta ei riitä!